Steun ons en help Nederland vooruit

Rob Koedijker

Kandidaat

Nederhorst den Berg

Wat zijn je expertises / onderwerpen?

Ruimtelijke ordening, wonen, duurzaamheid, energietransitie. Initiatiefnemer enquête tegen fusie met Hilversum. Als fractieassistent diverse initiatieven ingediend en met succes gerealiseerd. O.a. toiletgroep op het Zuwestrandje langs de N201 te realiseren en daarmee de impasse voor deze toiletten doorbroken en voor gemeente ook nog eens een besparing meer dan € 100.000 weten te realiseren. Initiatienemer om de verzilverlening ook toegankelijk te maken voor  woningeigenaren van 75 en ouder. Dit werd  door de raad unaniem aangenomen. Geholpen ontwikkeling Ter Sype weer op de agenda weten te plaatsen. Door diepgaand onderzoek de mogelijkheden om 5x meer woningen op Ter Sype te realiseren dan het college voor mogelijk wordt gehouden. Organiseren diverse beeldvormende bijeenkomsten om input van inwoners te vergaren. Als energiecoach vele inwoners van Wijdemeren van advies mogen dienen om de eigen woning te verduurzamen. Lid WAC Wijdemeren adviseur woningaanpassing voor bewoners welke minder mobiel waren en geen gebruik konden maken van gemeentelijk regelingen.

Wat is je geboortedatum?

19-07- 1949

Wat is je geboorteplaats?

Haarlem

Wat is je woonplaats?

Nederhorst den Berg

Functie historie (CV)

Vrijwilliger Nederhorst on Ice                                            2014 – heden

Lid en vicevoorzitter WAC Wijdemeren                          2015 – 2021

Energie coache Energie Coöperatie Wijdemeren        2015 – 2020

Fractie assistent D66 Wijdemeren                                  2015 – heden

Social media links

LinkedIn:        https://www.linkedin.com/in/rob-koedijker-ba255722a/

Facebook:      https://www.facebook.com/rob.koedijker

Wat is je persoonlijke e-mail?

rob.koedijker@ gmail.com.

r.koedijker@wijdemeren.nl

Motivatie intro

Ik kan met mijn inzet en levenservaring nog een gemotiveerde bijdrage leveren zodat Wijdemeren een  krachtige zelfstandige gemeente mag blijven en voor iedereen in de gemeente een prachtige [plek blijft om te wonen en te leven

Motivatie of persoonlijke vragen

Waar de belangen van  Nederhorst een sterke positie moet blijven innemen. Ik wil mij sterk maken om onze Spiegelplas weer die status uit het verleden terug te  geven met extra toiletvoorzieningen langs de diverse stranden. De agrarische en recreatieondernemers  van Wijdemeren te blijven steunen in hun initiatieven om duurzaam te ondernemen. En Ja ik kan niet iedereen blij maken maar wil mij nog meer inzetten voor betaalbare woningen voor onze kinderen en kleinkinderen zodat deze ook in ons prachtige dorp kunnen blijven wonen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek hoe kan het anders mijn eigen huis  maar wandel ook graag een rondje langs de Vecht en fietstochtje langs de plas en verder langs de Vecht

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie zeer veel mogelijkheden voor Wijdemeren, recreatie en agrarisch in combinatie met betaalbaar wonen zijn mijn speerpunten. Om dat te bereiken is moed voor nodig, helaas  mist Wijdemeren de passie om de mogelijkheden te verkennen en met durf die mogelijkheden te ontwikkelen. Het moet toch mogelijk zijn om de randen van de Spiegelplas  beter toegankelijk te maken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Als lid van de Woon Advies Commissie Wijdemeren heb ik regelmatig adviezen mogen geven aan inwoners die minder mobiel werden en niet in aanmerking kwamen voor gemeentelijke regelingen. Elk nieuw woningbouwproject moet niet alleen duurzaam maar ook levensloopbestendig zijn. Senioren die alleen zijn komen te staan en een eigen te grote woning bezitten moeten de gelegenheid krijgen om naar een betaalbare kleinere woning te kunnen verhuizen. Belangrijk is voor mij de vergunningsaanvraag en  legeskosten voor verduurzamen van de eigenwoning moeten laagdrempelig worden

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij niet zomaar een partij maar een vorm van levensvisie waarin elk mens een menswaardig bestaan kan hebben. Niet alleen aan je zelf denken maar ook oog hebben voor eenieder die niet met de hectiek van het huidige leven mee kan komen.

Wat is je favoriete (jeugd)boek en waarom?

Avonturen van Bob Evers – Jongens van Bontekoe en de hele serie Schippers van de Kameleon, spannende jongensboeken waar ik uren in kon lezen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Ik ben geen event bezoeker maar ga graag naar musea mijn laatste bezoeken waren Rijksmuseum – het Teyler  museum  – Het Frans Hals  en het Singer, een diversiteit aan kunst. Een enkele keer een musical als soldaat van Oranje  en laatst De zonen van Diana.