Steun ons en help Nederland vooruit

Petra Bijl

Kandidaat-raadslid

Wat zijn je expertises / onderwerpen?

Bedrijfsvoering, Sociaal Domein, Organisatie advies, Veiligheid, rechtsbescherming, Talentmanagement en Inclusie, ook met een functiebeperking!

Wat is je geboortedatum?

12-11-1961

Wat is je woonplaats?

‘s-Graveland

Functie historie (CV)

2019 – heden    Organisatie adviseur Talentia en schilder/ schrijver, deelname expositie dierportretten Huize Glory, kijk www.talentia.nl

2018 – 2019      Achmea, Beleidsadviseur Expertise team arbeidsvoorwaarden

Social media links

Instagram:      petra.bijl.31

LinkedIn:        petrabijl

Facebook:     petra.bijl.31

Wat is je persoonlijke e-mail?

info@talentia.nl

Motivatie intro

Ik heb overal bovenin gezeten als transitie en organisatie adviseur en coach en ben ook overal klant geweest toen ik ziek werd. Laatste niet altijd tot mijn genoegen. Wil mijn kennis en ervaringsdeskundigheid inzetten em zelf bijdragen aan verbeteringen die ik nodig acht, samen. Verbinden en bruggenbouwen zijn mijn kernkwaliteiten. Werktitel boek waarvoor ik research doe en interview: Inclusief werken, polariseren kan altijd nog. Daarin wil ik positieve voorbeelden opnemen en hoop dat dat ook Wijdemeren zal zijn en ik daar dan aan bijdraag.

Motivatie of persoonlijke vragen

Wil naar een laagdrempelig loket voor kwetsbare mensen met multiproblematiek in sociaal domein en dan ook met woningcorporatie en eerste lijn simpele verbinding.

Bedrijfsvoering en dienstverlening verbeteren kan samengaan met burger en ondernemersparticipatie: sla je veel vliegen in dezelfde klap.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Khoeffie in Kortenhoef: geweldig fijne gastvrouw en personeel, echt leuke plek om af te spreken met D66 en vrienden en top voor traktaties, vervult ook sociale functie voor bieb ochtend en gratis expositie plek. Een corona oase die ik graag behouden zie na Corona.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

We moeten keuzes maken, aangezien budget allesbehalve oneindig is en we wel wat te verliezen hebben op deze mooie plek. Meer zelfbewustzijn, samenwerken en beschermen wat en wie van waarde is, dat is nodig. Die inspraak laagdrempelig bij de parels van Wijdemeren organiseren. We hebben er genoeg en we kunnen ze beter en multifunctioneler benutten, nu gebruikt Hilversum ze soms meer dan wij zelf. Ook voor plaatsingen van mensen die (tijdelijk) een goede werkplek nodig hebben. Dat kan beter dus.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

-Een loket voor sociaal domein en aanpalende zaken, zie boven, leren van elders.

-Veiligheid en rechtsbescherming samenhangend verbeteren, maak daar landelijk plan voor op verzoek en zie graag pilot in het Gooi/ Wijdemeren

-Bedrijfsvoering en dienstverlening verbeteren door keuzes te maken samen met burgers en ondernemers

Wat betekent D66 voor jou?

Ik vind het belangrijk te verbinden en bruggen te slaan en zelf verschil te maken. Die ambitie hoor ik hier. Nieuw moreel leiderschap en verder gaan dan niemand laten vallen is wat mij drijft. Ik ga vol volwaardig meedoen en dat sense of belonging en rechtsbescherming  integraal ook in Nederland een mensenrecht gaan worden. Daar ga ik voor. Zet me in bij Els Borst Netwerk het Gooi voor laagdrempelige 8 maart (of mei als C roet in eten gooit) met thema kracht van kwetsbaarheid in politiek lokaal en elders.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

  • Van burn out naar levenszin, Jane Coerts, net uit, erg helder en herkenbaar, ben burn out coach en ook zelf meegemaakt
  • Maatwerk in het sociaal domein, van Evelien Meesters. Zou vanzelfsprekend moeten zijn bij de overheid, nog wel een weg te gaan
  • Mijn leven met partnergeweld, Ester Wijnen, moedig boek en herkenbaar helaas zowel professioneel als persoonlijk. En bij mij was het persoonlijke altijd al ook politiek: integrale aanpak broodnodig mogelijk in het Gooi ernstiger dan elders nu. Signalen zijn niet goed.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Theater in Ankeveen. Fijne, leuke en laagdrempelige plek met mooie voorstellingen