Steun ons en help Nederland vooruit

Nanda de Bruin

Fractie-assistent

Wat is je huidige functie voor de lijst?

Lijstduwer

Wat zijn je expertises / onderwerpen?

Onderwijs en Zorg en Welzijn; Lid van landelijke D66 werkgroep MBO

Wat is je geboortedatum?

27 maart 1968

Wat is je woonplaats?

Nederhorst den Berg

Functie historie (CV)

2019 – heden  Fractieassistent en Voorzitter

2018 – 2019   Fractieassistent

Wat is je persoonlijke e-mail?

nandadanielle68@gmail.com

Motivatie intro

Na al jaren een D66 stemmer te zijn geweest, ben ik in 2017 lid geworden. Ben heel blij met deze keuze. Heb gemerkt dat D66 zowel lokaal als landelijk een club is waar je als lid écht gehoord wordt en invloed kunt hebben.

Motivatie of persoonlijke vragen

Ik woon mijn hele leven in Nederhorst en ik hou oprecht van dit dorp, haar inwoners en de omgeving. Juist het verbindende karakter van D66 past zo ontzettend binnen onze gemeente Wijdemeren. Een sociaal-liberaal progressief en optimistisch geluid is zo belangrijk. Fijn dat ik mijn steentje bij mag dragen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Naast ons fijne huis in Overmeer, is dit onbetwist onze prachtige Spiegelplas. Dierbare herinneringen aan. Mijn vader werkte voor Ballast Nedam op de elevator en zandzuiger die jarenlang op de Spiegelplas voor zandwinning hebben gezorgd. Dit heeft de Spiegelplas gemaakt tot wat het nu is. Altijd als ik langs de plas loop en mensen zie genieten langs en op het water, moet ik met gepaste trots aan mijn vader denken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Meer IKC’s zou, naast versterking van het primair onderwijs, óók kansen voor woningbouw kunnen geven. Waar we nu allemaal losse schoolgebouwen zien met vraagstukken rondom onderhoud, kunnen we ook naar 1 of 2 IKC’s per dorpskern. Dit biedt ruimte voor woningbouw! Win-Win!

Wat zijn vier zaken die jij als raadslid wil veranderen?

-Er moeten woningen bij! Wees solidair met elkaar en denk mee!

-Een inclusieve gemeente voor alle doelgroepen.

-Inspraak voor inwoners op een laagdrempelige manier mogelijk maken.

-Gelijke kansen voor ieder kind

Wat betekent D66 voor jou?

Ik voel me thuis bij D66. Ik mag als lid meepraten en voel me gezien. Ik heb enorm vertrouwen in onze landelijke bewindslieden en zie lokaal een club met gedreven en gepassioneerde gelijkgezinden die een groot hart hebben voor de inwoners van onze Gemeente.

Wat is je favoriete (jeugd)boek en waarom?

Voorgelezen door mijn geweldig meester Cees op de lagere school. Niemand kon dat beter dan hij! Een beklemmend verhaal over een schip dat vast kwam te zitten in het Poolijs. Het heeft op mij als jong meisje enorme indruk heeft gemaakt. Het is een waargebeurd verhaal, naverteld door de verslaglegging van één van de bemanningsleden. Later is het verfilmd als Nova Zembla. Doorzettingsvermogen in extreem moeilijke omstandigheden. Ik denk dat ik daar het meest van onder de indruk was.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Met een groepje dorpsgenoten organiseren wij regelmatig kleine toegankelijke activiteiten op het Willie Dasplein in Nederhorst den Berg. Onze laatste activiteit was tijdens nationale burendag. Ik geniet er enorm van om mensen te mogen vermaken. Dat dit in de geest van onze grote culturele inspirator Willie Das mag, vind ik een eer. Wij missen haar nog iedere dag! Zelf bezoek ik graag theater, musical en toneelvoorstellingen. Laatste voorstelling was cabaretier Bert Visscher in Carré.

commissie maatschappelijke en sociale zaken