Steun ons en help Nederland vooruit

Harun Basli

Kandidaat-raadslid

Beste inwoners van Wijdemeren,

Ik stel me kandidaat voor D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met deze brief wil ik mij graag kort voorstellen en vertellen wat ik als gemeenteraadslid wil doen als ik word gekozen.

Ik ben Harun Basli, van Turkse afkomst, 35, getrouwd, vader van 3 kinderen. Ik woon nu ongeveer 4 jaar in Nederland (3,5 jaar in Loosdrecht). Ik heb een masterdiploma Perzische taal en literatuur. Nu werk ik bij de Provincie Flevoland als dataplatform engineer. Tegelijkertijd ben ik secretaris van Stichting Justice and Human Rights.

Bij mij is het extra bijzonder dat ik een vluchtelingenachtergrond heb en uitstekend ingeburgerd ben. Ik heb daarbij bijzondere expertises op terreinen die de andere kandidaat-raadsleden niet hebben, te weten integratie, vluchtelingenproblematiek, maar ook ICT. Daarnaast ben ik actief bij verschillende organisaties en platforms.

Voor nieuwkomers is een snelle integratie belangrijk. Taal, kennis van cultuur, een diploma en een rijbewijs zijn daarbij essentieel. Maar denk ook aan zwemles in onze waterrijke gemeente! Ik wil dat de gemeente nieuwkomers een abonnement bij de bibliotheek aanbiedt en de gemeente meer ruimte voor ontwikkeling geeft aan mensen om uit de bijstand te komen: met scholing, stimuleringstrajecten en toestaan van tijdelijk werken naast de uitkering.

Ik vind het belangrijk dat iedereen, ongeacht afkomst, gender, uiterlijk, gezondheid of seksuele voorkeur zichzelf moet kunnen zijn en zich thuis voelt in Wijdemeren. Dat betekent ook dat iedere inwoner van Wijdemeren gelijk behandeld wordt. Verder zie ik een belangrijke rol voor een netwerk van vrijwilligers: Verbind je met een nieuwkomer!

Met vriendelijke groet,
Harun Basli
Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen
Lijst 6 D66, nr. 6