Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 10 november 2021

Inwoners tijdig, helder en transparant betrekken

D66 vindt het zeer belangrijk dat de gemeente inwoners tijdig, helder en transparant betrekt bij voorgenomen plannen, besluiten en belangrijke thema’s. Niet maar een beetje voor de vorm, maar écht meedenken en meepraten. Hoe de gemeente dat succesvol zou kunnen doen, hoor je in deze interessante podcast: https://buff.ly/3FXwFiS.

Overheden vragen burgers steeds vaker te mee te praten over onderwerpen die hen aangaan, zoals de overgang naar aardgasvrije wijken en de opvang van vluchtelingen. Zo hopen ze de kwaliteit van beleid te verbeteren en de uitvoering makkelijker te maken. Burgerparticipatie moet draagvlak creëren en het vertrouwen in de overheid vergroten. Flinke verwachtingen, maar hoe goed functioneert het in de praktijk? Christine Bleijenberg promoveerde op dit onderwerp en deelt haar lessen voor professionals. Matthijs Kooiker alias de Podcastgast trapt deze serie af en geeft het stokje door aan Jelmer Witteveen.

Een aanrader om te beluisteren!