Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 16 oktober 2021

D66 Wijdemeren organiseert voorleesactie met Jan Terlouw

D66 Wijdemeren organiseert voorleesactie met Jan Terlouw

Kinderboekenschrijver en oud-minister Jan Terlouw komt op verzoek van D66 voorlezen in ‘s Graveland. Genoot u vroeger ook zo van zijn ‘Koning van Katoren’ of ‘Oorlogswinter’? Jan Terlouw leest op 15 oktober voor uit zijn boek ‘Het Hebzuchtgas’, een actueel en spannend sprookje over het klimaat, waarin kinderen een gewaagd plan bedenken om het milieu te redden.

Daarmee wordt het voor de leerlingen uit groep 8 van de St. Antoniusschool in Kortenhoef een heel bijzondere Kinderboekenweek. Op de fiets rijden zij naar Het Buitenhuis, direct naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Na het voorlezen op deze fijne plek waarbij de kinderen (en de volwassenen) aan zijn lippen hangen, mogen zij de 89-jarige Jan Terlouw nog de oren van het hoofd vragen.

D66 schenkt alle 11 basisscholen en de bieb een door Terlouw gesigneerd klimaatsprookje Hebzuchtgas

Tot slot reikt Jan Terlouw een door hem gesigneerd exemplaar van ‘Het Hebzuchtgas’ uit aan leerlinge Hailey Ruiter van de St. Antoniusschool. En ook de andere scholen vissen natuurlijk niet achter het net. D66 Wijdemeren biedt alle 11 basisscholen in de gemeente ook een gesigneerd exemplaar aan voor hun schoolbibliotheek, zodat álle leerlingen ervan kunnen genieten. Bovendien krijgt ook de openbare bibliotheek in Loosdrecht er een.

 

 

De media besteedt ruimte aandacht aan dit mooie evenement, georganiseerd door D66 Wijdemeren:

https://www.gooieneembode.nl/nieuws/cultureel/247937/met-bezoek-van-jan-terlouw-sluit-basisschool-in-kortenhoef-de-k

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20211015_39850855?utm_source=google&utm_medium=organic