Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 10 juli 2013

Open brief aan de D66 leden in Wijdemeren

Met gepaste trots plaatst het bestuur van D66 Wijdemeren onderstaande open brief van onze wethouder Joost Boermans

Wijdemeren, 10 juli 2013 
 
Beste Democraat,  

Het klinkt ver weg, maar het moment dat u mag zeggen hoe Wijdemeren de komende jaren verder moet komt er weer aan. De gemeenteraadsverkiezingen zijn namelijk in maart 2014. Het moment waarop u mag zeggen hoe u de kandidatenlijst van D66 wenst is echter nabij. Op de laatste Algemene leden vergadering is vastgesteld dat leden zich tot 15 juli kandidaat kunnen stellen als lijsttrekker. Ik stel me hierbij graag kandidaat en zal dat verder graag toelichten op de Ledenvergadering op 11 september a.s. 

Een aantal punten wil ik hier alvast noemen:

(1) D66 vertrouwt op de eigen kracht van mensen, maar laat mensen die hulp nodig hebben niet vallen. 

Ik zet me er graag voor in dat het sociale gezicht van Wijdemeren, ook in deze financieel moeilijke tijden, zichtbaar blijft terwijl we mensen ook wijzen op hun eigen verantwoordelijkheden. 

(2) D66 streeft naar een duurzame samenleving. 

Ik wil heel graag zorgen dat we de komende jaren wel werk maken van een duurzaamheidsagenda voor de gemeente Wijdemeren. 
 
(3) D66 investeert en kijkt vooruit.

We moeten als gemeente investeren in onze gemeente en mensen kansen bieden.
 
(4) D66 is betrouwbaar.

In Wijdemeren heeft D66 aangetoond haar woord te houden. We luisteren, oordelen onafhankelijk en zijn creatief. Wat mij betreft zet D66 die lijn ook de komende jaren voort.

Dan mijn persoonlijke redenen:
(5) Al mijn halve leven ben ik D66-er;

(6) Sinds 2010 mag ik namens D66 wethouder zijn en ik vind dat enorm eervol. Het kost veel tijd maar die tijd steek ik er ook de komende jaren graag in. Het werk is namelijk nog lang niet klaar!

(7) D66 Wijdemeren is een leuke groep mensen die positief en toekomst gericht denkt. Ik wil graag samenwerken met deze groep;
 
Tenslotte de laatste reden:
(8) In Wijdemeren is D66 voor veel mensen de tweede keuze. Ik wil die stemmers graag overhalen en wijzen op het alternatief voor bijvoorbeeld Dorpsbelangen, CDA of Groenlinks. De beste keuze voor Wijdemeren is namelijk een groot D66.